top of page
IBR_3727.JPG

 
HAKKINDA

Dünya Kadınlar Günü olan 8 Mart 1961 tarihinde Malatya’da dünyaya geldi. Babası devlet memuru olan Boran 6 kardeÅŸ sahibi, 12 Eylül öncesi anarÅŸi sebebi ile üniversite eÄŸitimini tamamlayamadı.

​

Lise döneminde gazeteciliÄŸe Anadolu Ajansı’nda baÅŸladı. Uzun zaman Tercüman ve A.A, TRT Malatya Bölge MuhabirliÄŸi yaptı. Elazığ, Tunceli, illerinde de pek çok özel haber yaptı. Polis ve Jandarma nın operasyonu takip edip manÅŸetlik haberler yaptı.

 

TRT radyo ve televizyonlarında yüzlerce özel haberi yayınlandı.

 

M ALÄ° AÄžCA HABERÄ° TÜM DÜNYADA YAYINLANDI.

 

Abdi Ä°pekçi ve Papa suikastı sanığı Mehmet Ali AÄŸca’nın annesi ile 1982 yılında ilk röportaj’ı yapan Boran, bu haberi A.A vasıtası ile tüm dünya televizyonları, gazeteleri ve dergilerine servis yapıldı.

​

ANADOLU AJANSI ( A.A ) DAN 2 ÖDÜL ALDI.

 

Yapmış olduÄŸu haberler, dünya’da 500 TV, Gazete ve Ajans’ta yayınlandı. Yaptığı bu özel haber ile henüz 20 yaşında iken dünya basınında adından söz ettirmiÅŸ, A.A dan 2 ödül aldı.

​

Ä°LK OFSET GAZETEYÄ° ÇIKARDI

 

Malatya’da 1987 yılında ilk ofset baskılı gazeteyi çıkaran Boran, sonraki ekonomik kriz sebebi ile gazetenin yayınına ara verdi.

1996 senesinde Türkiye’nin ilk özel televizyon kanalı olan Star TV’de önce yurt haberler müdür yardımcısı olarak göreve baÅŸladı.

 

4 ay sonra da Protokol MüdürlüÄŸüne atandı. 2003 senesinde Can Ataklı ile kavga edince, Cem Uzan tarafından tazminatı ödendi  iÅŸten atıldı.

 

Dursun Boran Kanal D Özel Haberler Muhabiri; 

 

Star TV den haksız ÅŸekilde atılınca, ​Kanal D Haber Merkezi bünyesinde özel haberler muhabiri olarak çalışmaya baÅŸladı. BORAN Star dan ayrıldıktan 3 ay sonra, TMSF Uzan Gurubunun tüm televizyonlarına, gazete ve radyolarına el koydu.​​

 

Tv’ nin yanı sıra Mehmet Barlas’ın sahip olduÄŸu haberx.com haber sitesinde de köÅŸe yazarlığı yaptı. Televizyonda yazamadıklarını haber sitesinde yayınladı. Haber kaynakları ile irtibatını sıkı tuttu.

​

 

22 DEVLETTE MESLEKÄ° Ä°NCELEMELER YAPTI.

 

BORAN, Amerika, Almanya, Japonya, Singapur, Fransa, Avusturya, Hollanda ve Belçika baÅŸta olmak üzere 22 devlette mesleki ve siyasi çalışmalar yaptı. Halen Amerika ve Almanya da yılın uzun zamanı yaşıyor. Büyük Holdinglere ayrıca danışmanlık yapıyor.

​

​NİKAHINDA BİN ANAYASA DAĞITTI.

​

30 seneyi aÅŸkındır gazetecilik mesleÄŸini sürdüren Dursun Boran, DEVAMLI BASIN KARTI SAHÄ°BÄ°.

 

1997 senesinde Star TV Protokol MüdürlüÄŸü döneminde, Biyolog, Kanser AraÅŸtırmacı  Vasfiye Goca ile evlendi. Nikahında sıra dışı bir olayın altına imzasını atan Boran, davetlilere nikah ÅŸekeri yerine 1000 civarında Anayasa kitabı dağıttı.

 

Nikahın ÅŸahitliÄŸini Emniyet Müdürü Hasan Özdemir, Ağır Ceza BaÅŸkanı Hakim Recep Onaran yaptı.

​

 

ANAYASA KÄ°TABI TÜM TELEVÄ°ZYONLAR VE BASINDA HABER OLDU

 

​BORAN ’ın, Ä°stanbul BoÄŸazı Balta Limanı Petrol Ofisi Tesisinde ki nikahına yerli, yabancı çok sayıda televizyon, gazeteci , milletvekili, iÅŸ adamı, sanatçı katıldı.

​

​

SÄ°YASET HAYATI.

​

2007 Ä°stanbul 3. Bölge’den, 2011 milletvekilliÄŸi seçimlerinde Malatya’dan milletvekili adayı, 2009 belediye baÅŸkanlığı seçimlerinde ise Ä°stanbul Bakırköy’den belediye baÅŸkan aday adayı oldu.

 

”Çözülmeyecek Problem Yok” sloganı ile 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde Ä°stanbul 3. Bölge’den Ak Parti milletvekili  Adayı oldu.

​

Ä°ngilizce ve Almanca bilen baÅŸarılı gazeteci, çevreci, vefalı, düzenli ve mücadeleci kiÅŸiliÄŸi ile tanınmakta.

İnsanların hayırlısı insanlara faydalı olandır,

“her iyilik bir sadakadır” sözlerini rehber edinmiÅŸ günümüze kadar pek çok yolsuzluÄŸu ortaya çıkarmıştır.

 

TBMM de soru önergeleri yaptırdı, yurt dışından gelen Triptikli otolara vatandaÅŸların, Türkiye’de 6 ay yerine 2 sene binilmesine, mahkumlara sex izni verilmesine imkan veren kanunların çıkmasına öncülük etti.

​

 

SÄ°GARA DÜÅžMANI.

​

Sigara ile de mücadelesi oldukça dikkat çekmiÅŸ, daha 2000 senesinde Star TV’de bina içinde sigara içilmesini yasaklatan isim oldu. 10 yıl sonra zamanın BaÅŸbakanı R.T. ErdoÄŸan Türkiye’de tüm kapalı yerlerde, otobüslerde sigara içilmesini yasakladı.

 

Bisiklete binmeyi, spor yapmayı, yürüyüÅŸü seven BORAN, boÅŸ zamanında yolsuzluk ve haksızlık ile savaşıyor. Suç duyuruları yapıyor. YaÅŸanılır Türkiye Ä°çin, 24 saat çalışıyor. Projeler üretiyor. Yeni yabancı diller öÄŸreniyor.

​

 

GASP, HIRSIZLIK, AÄ°DAT ÇETELERÄ°NÄ° ÇÖKERTTÄ°

​

Google da hakkında 5 milyon bilgi, haber olan BORAN. Çok sayıda hırsızlık, gasp, aidat çetesini çökertti. Yolsuzları ortaya çıkardı. Haber yaptırdı.

 

Dursun Boran, gasp çetesini 5 yıla mahkum ettirdi (turkhabergazetesi.com)

 

Dursun Boran hırsız çetesini 13 yıla mahkum ettirdi. (turkhabergazetesi.com)

 

Dursun Boran aidat çetesini çökertti (turkhabergazetesi.com)

 

 

20 YILDIR SÄ°TE DENEN, ALKENT 2000’Ä°N MAHALLE OLDUÄžUNU 250 MÄ°LYON DOLARLIK YOLSUZLUÄžU ORTAYA ÇIKARDI.

 

Ä°stanbul B.Çekmece Ä°lçesinin 24 mahallesinden bir olan, Alkent 2000’i site gibi gösteren, başını belediye baÅŸkanının çektiÄŸi aidat çetesini çökertti. Yargıtay kararları ve bakanlık belgeleri ile Alkent 2000’in site deÄŸil, Mahalle, tüm yolların kamuya terk olduÄŸunu belgeler ile Televizyon ana haberlere çıkıp anlattı.

 

Aidat çetesi, bağımsız parsel üzerine kurulu 2 katlı villalarda ayda bin senede 12 bin dolar aidat diye haraç topluyordu. Kamu yollarına bariyerler koyup, mahalleye site havası vermiÅŸti.

 

Oysa, her villanın bahçıvanı, elektrik, su, doÄŸalgaz saatleri bağımsız. Haftanın 6 günü çöpleri belediye topluyor (emlak vergisi alan belediyenin görevi) güvenliÄŸi polis saÄŸlıyor, sokakları Belediye parasız aydınlatıyor. Bu yolsuzluÄŸa dair haberler, sosyal medyasında ve Google da var.

 

BORAN, devlet yollarını tecavüzden kurtardı. 2008 de bariyerleri Ä°çiÅŸleri Bakanlığına söktürdü. Yolları vergi ve oy veren halka açtı. Özgürce seyahat edilmesini saÄŸladı. Mahalleye site diyenlerin 20 senede 250 milyon dolar hukuka aykırı aidat aldı altında haraç topladığını ortaya çıkardı.

 

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu  Alkent 2000 de toplu yapıya geçilmemiÅŸ, geçilmez!

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu 6.11.2003 tarih 2013-18-362 E. 2013-1528 K. ilamının da Toplu yapıya geçilmemiÅŸ. Birden çok parselde kurulu yerde Kat Mülkiyeti Kanunu olmaz dedi.

 

Bu demek ki, toplu yapıya geçilmeyen yerde, yönetim planı, iÅŸletme projesi, ortak gider, aidat, yönetici, yönetim olmaz. Alkent 2000 de 8 ada 15 parsel.


https://www.turkhabergazetesi.com/haber/yargitay-hukuk-genel-kurulu-alkent-karari-aidat-olmaz-16865.html

​

Yargıtay 5. Hukuk Dairesi (HD) 16.3.2022 T 2022-1412 E 2022-4757 K sayılı kararda 1 baÅŸkan 4 üye Alkent 2000 Mahallesi sözde çamlıca sitesinde Toplu Yapıya GeçilmemiÅŸ. Geçilmez dedi.  Alkent 2000 de site deÄŸil aidat çetesi olduÄŸunu belgeledi.
https://www.turkhabergazetesi.com/haber/yargitay-5-hukuk-alkent-2000-site-degil-35214.html

​

BORAN, yılların Polis,Adliye ve Yüksek yargı muhabiri olarak, önümüzdeki seçimlerde Ä°stanbul Milletvekili olacak. Ona yakıştırılan bakanlıklar ise, Ä°çiÅŸleri ve Adalet Bakanlığı.

​

YouTube Video Linkeri:

​

• MÄ°LYON DOLARLIK AÄ°DAT VURGUNUNU - STAR TV

​

ALKENT 2000 AÄ°DAT YOLSUZLUÄžU - SHOW TV

​

• 250 MÄ°LYON DOLAR LIK AÄ°DAT DOLANDIRICILIÄžINI DUYURDU - KRAL FM

​

• RUSVET VE MILYON DOLARLIK AIDAT VURGUNU, BELGELER ILE ACIKLANDI - A HABER

​

Ä°letiÅŸime geçmek ister misin?

Bana eposta yolla: 

dursunboran@hotmail.com

bottom of page